Sunday, September 26, 2010

Cuddly Shoe.....

Beberapa hari lepas ada surf internet dan few website(sneakers la for sure, wa memang gile sneaker kan) dan aku terjumpa benda nie, memang cute, dan bagi aku design die memang extreme, cuba gak carik detail pasal kasut nie tapi tak jumpe la, takpe la kite cuci mate je da la tengok mende nie







xsilap aku design cenggini normally bukan dari brand tu nye design la, tapi ade cam customizer yang agk handal wat bende2 camni, and di approve by brand tu gak
so untuk bear nie di design oleh Jeremy Scott, carik la sendiri sape die, malas aku nak cari(sume bende nak bersuap payah jang oii....)

lagi satu gambar...


Friday, July 9, 2010

World Cup 2010 Finale

Sekarang da tinggal perlawanan akhir antare holland n spain. Bg ak agak cam roller coaster la sikit kali nie nye world cup. Team2 yg konon nye star da bungkus and underdog cam uruguay leh sampai semi. Normally memang awal2 grouping nye match aku sokong underdog sebab bes gile tengok diorang fight for their home pride.

Kali nie mau review sikit pasal kasut yang due org ayam tambatan akan pakai dlam final nanti. Owh, bola world cup pon aku dengar skarang banyak da kene kutuk n review diorang kebanyakan xbes la pasal bola nie, tapi len mase la aku review bola nie. Semalam aku bace NASA pon siap keluar komen pasal bola nie. Gile ahh....

Wihout further a do.....

1st akan direview:
Boot Wesley Sneijder
Untung lor bile jadik star player boot pon siap ad initial sendiri lagi

boot memang di design untuk speed, so mane2 player defend or gk 2 xpayah la berangan. buang karan jek ngabih duit semate2 nk nampak cambest pdahal xd function pon.
name pulak lupe nk kasik: NIKE VAPOR SUPERFLY II ELITE(ELITE 2 pon mmg mlambang kan untuk football elite shj ok)
memang ade 1 jenis stud selection jek untuk Firm Ground.
berat hanye 230g(xsilap aku ade boot lg yg lbih ringan tapi bkn dari Nike)
ade 3 pilihan warne iaitu: Metallic Mach Purple/Black/Total Orange.

nak cite pasal technical data rase nye korang pon bukan kesah, janji kalo sedap pakai takde korang nak kesah kan. Pasal harge pulak agak semput la sikit kalo aku nak quote harge kat sini, kalo berminat pegi la usha kt kedai2 berdekatan. Selain WS10, Ronaldo n Drogba wearing same boot for FIFA 2010 World Cup nie k.....







2nd to review:
David Villa
Kalo da men forward antare aspect penting ialah speed so boot nie pon untuk si pemakai yang ingin kan lebih kepantasan(ayat skema...)
Adidas f50 Adizero TRX FG
selection stud ialah firm ground (boot yg mementingkan speed nie kebanyakan sebab design stud untuk elak slip mase nk accelerate pe sume so aku rase mmg jenis cam2 jela kot yg ade)
It will feel like your 2nd skin blah blah blah(technical data) yg panjang( aku boleh review ngan techical data sekali tapi bg aku bile da tau techical term nak kene tau pe bende tu pulak so panjang citer jadik nye nanti)
weight die ialah 165g(masih ade yg lebih ringan ok)
pilihan warne Black n Sun(ade Chameleon Purple gak rase nye)


Thursday, July 1, 2010

NIKE SKYPOSITE

mase aku baru blk from keje, ak usha keliling gak la cari kasut sbab kasut aku yg lame da sezen la pulak, cadang awal2 aku nak carik sneakers la, nak bawak berjalan......

cerite pasal kasut ak mmg suke giler ngan kasut, keje lame sikit ingat mau beli semue kasot yg patut ade, setakat nie da ade 2 jenis la, 1 for each type, leather and running shoes, aku mmg memilih quality so kasut memang beli agak jarang2 la, koyak la pakcik tiap kali mau beli kasut sampai 3 4 ratus....

cakap pasal quality plak kdg2 xtentu jugak, sbb mase aku still student aku beli la kasut paling mahal aku pernah beli mase tu tapi hampeh tak sampai setahun tapak cabut, nak kate cap ayam die ade tanda right kt situ, maybe sebab die leather die tak tahan kene air kot, da kene air aku pi jemoq plak tu, tapi pape pon ak tetap pilih bende berkualiti jugak, muahaha.....

owh, mase ak baru blk berkeje aku usha kasut nie kt internet tapi Malaysia takde dalam region delivery daa....sedih gak la, usha sat kasut pe




nike skyposite name diberi, bagi aku menarik la, high cut plak tu, aku tak pernah ade high cut, tapi cam style gak kalo kene gaye......

last2 aku beli kasut nie jek, bole la 2 dlm 1, leh bawak berlari n jln2, aku touch up sikit lace die aku kasik tukar color kuning



nike lunarglide plak yang nie, kasut aku warne merah, tapi carik gambar tak jumpe la plak, comfort gle, cushion memang kaw2, makin lame pakai rase makin ringan, and cushion die hug kaki so rase cam fit jela ble pakai.....

nanti aku usha2 update kasut lagi kalo ade yang menarik mengikut tekak aku, aku update kt sini....

hasta luego

Wednesday, June 30, 2010

WORLD CUP mood.....

world cup 2010 da hampir ke pertengahan jalan, ad team yg cambest da bungkus awal2 and ad gak yg still survive......

every WC kempen nie manager2 semue sibok dok usha mane player yg menyinar untuk dibeli, tapi selain 2 ad fight len gak yg berlaku tanpa kebanyakan kite sedar(nape cam skema ayat aku arini), xyah buang mase la try jela lyan top 5 jersey terbest for WC 2010(pilihan aku yek, lantak la korang nk kate lawa ke x).......





nombo 5: tone warne die agak kene bg aku, cambest and cam jersey rugby pon ad, sinonim ng national sport drg, nie jersey australia....




nombo 4: germany...still on the fight, walaupon krg gemar ngan team drg tapi jersey mmg sempoi, ng classic adidas logo ng 3 color stripe, menarik.....





nombo 3: england nye jersey mmg suci, kene la ng taste aku yang suke putih, yg nie br betol2 simple, all over putih pastu ade emblem FA paling popular kt dunie, The Three Lions.....






nombo 2: rase nye aku xyah bgtau la team mane, sume kenal team nie, team plg berpengaruh kt WC nie, bg aku jersey brazil ada lah masterpiece yg perlu dipelihara, so xyah ubah2 da, dgn 5 bintang kt atas emblem menunjukkan kuasa mereka dlm WC






nombo 1: nothin much to say, tone warne yg kene pde aku, perfeito....

Sunday, June 27, 2010

MJ....LEGEND?!?!?!?!

aku tgh tunggu World Cup bile tbe2 tgn g tekan remote nk tgk movie ape yg ade, kt HBO ad tribute for MJ, This Is It......bgus gak la, siap ade tribute lg kan, tap citer nye bukan ape pon, just showing MJ nye preparation untuk die nye tour concert
b4 he died......

tgk nye tgk ak teringat pasal komen yg di buat oleh wartawan(kot....) dlm paper mase die meninggal a year ago, aku bukan nk ckap die salah ak betul, tapi ak rase berdasar pe yg die komen 2 mcam aku xleh trime, kalo xsilap ak la kan, pe yg aku paham pe maksod komen die dulu ialah....xd pe yg hebat pasal MJ nie, pe yg membuatkan die nampak hebat hanye la kerna showmanship nye, all the lights, sounds,costumes, and his dance, he won't be consider great if he don't have all of that.....WTF.....

u expect a singer to stand like a pole singing in front of you?????? kerana semue 2 la org terhibur, aku xtau la artis mane yg dipuje, tapi tunjuk kan la kt aku yg mungkin xkenal dunie nie lg mane2 artis yg berdiri tegak cam tiang bendera, pakai baju putih menyanyi, bagi aku die seolah2 menafikan kewujudan selain dr warne putih, mengharap kan sesuatu yg extraordinary drpd sumthing ordinary.......

bagi aku warne warni la yang menyebabkan hidup nie menarik, cube bayang kan dunie dicipta hanye dengan satu bangsa, satu warne, satu bahase segale2 nye satu, warne warni nie bkn la sekadar warne, tapi pade segale nye.....

1 Malaysia.....

hasta luego

Thursday, June 24, 2010

aktiviti menyakitkan hati.....

actually ak wat nie entry untuk menyokong seorg JANE DOE sbb pe yg die kene ak pon kene, kire ade kaitan la kan, ak kdg2 pelik ng sikap sesetengah manusie nie yg mempunyai hati yg penuh ng rase benci n iri hati, bg ak xkire la sehebat mane pon manusie 2 ad manusie len lg hebat dr die, quote yg ak cipta sendiri "JGN MELOMPAT KT ATAS TANGGA SEBAB STEP YG ATAS ADALAH KECIK DAN KEMUNGKINAN UNTUK SLIP ADALAH TINGGI"(slamber jela wa wat quote sendiri kan)......

bg ak kalo hanye berkerje kerane name renti kan la, abis kiri kanan dipuji nye, semate2 untuk mendapat pengesahan tentang kehebatan anda berkerje, mmg ak pon akui ad kehebatan dlm kerje anda sbb xsume mampu buat ape yg anda bole buat, tapi macam ak ckap tadi ramai lg hebat, bg ak org yg nk kan pengesahan dlm kerje drg nie sbb drg ad perasaan insecurity dlm diri, tapi nampak nye pade ak anda begitu gah menunjuk kan anda seorang yg hebat, xtau la itu sume pade pandangan ak yg dikatekan masih br menyedot udare bumi.....

lg satu pe yg aku tengok cam ade jek sikap pilih kasih anda 2, ad yg di angkat2 kerna bg anda mereka nie menyenangkan hati, ade yang tidak melayan dikatekan menyebok semate2, helloooo.....kami dtg dlu disitu, bkn anda ok....dan manusie punyai hak untuk melakukan ape yg disenangi, ak pon still ingat satu peristiwa yg bg ak amat2 menunjuk kan sikap pilih kasih anda, xperlu la didedah kan kt sini, biar ak simpan jadi satu dendam untuk menjadi lebih baik.....

dan lg satu yg ak xpaham bila seseorang punyai kelebihan, sokong la die jangan makin kondem pulak , kalo xleh sokong pon jangan plak kondem, ak cakap camni sbb awal2 dulu dgr ad yg konon nye tgk ak berubah kerna sikit kelebihan yg ak ad(sikit je pon bkn byk mane) xkan nk tgk ak btul2 berubah kot, terkejut ang nnti, pe yg wat ak mengejar kelebihan nie juga kerana satu dendam, jadi beri tepukan untuk diri sendiri kerane menyebabkan ak berusahe menjadi lbh baik, org kate jgn men2 ng org pendiam sbb dendam die len mcam cket......

pengakhir entry ak nk amek quote dr anda "SAYE XKAN HORMAT DIE KALO DIE XHORMAT SAYE", komen ak....you can't get the respect, you have to earn it.....

hasta luego...

Monday, June 21, 2010

1st blog......
quite a while da wat ini blog tapi xtau plak nk post pe, last2 dapat ini modal,berdikit dikit maa.... ak nk cite sikit psal morality la kot sebab dari pagi tadi bile bace paper cam gatal jek mulut aku nk komen perlakuan seseorang nie......

adakah kaum wanita Malaysia nie semakin kehilangan maruah.....jeng jeng jeng(no offence yek) paper pagi tadi ade kuar pasal seorang wanita ditangkap khalwat oleh suami sendiri, gile ding dong die nie, seorang wanita yang bersuami dan ade 2 org anak kene tangkap khawat.....adoi ak pon xtau cane nak cari alasan yang munasabah untuk pompuan nie berkhalwat.....

begitu kuat ke rase CINTA pade budak laki 2 or hanye kerana NAFSU semate mate, laki tu pon mmg la salah tapi die belum kawen kak oii....confirm la pe yg dicarik semate mate kerana NAFSU......

mungkin ade yang cakap 2 bukan urusan aku tapi cam aku cakp mulut nie cam gatal jek nak kasik komen.......

maaf la yek kalo ad yang tak berpuas hati, aku pon xperfect mane, ade jugak tercicir sane sini and perkare2 yang xsepatut nye di buat hanye semate mate desakan HATI untuk merase ape itu DUNIA.....

hasta luego....